Asiakaskokemuksia

 

"Minulle tuttu kevätmasennus ei viime kesänä helpottanut kesään mennessä niin kuin oli ollut tapana. Säikyin ja pelkäsin kaikkea ja etenkin sosiaalisia tilanteita. Pääni oli tyhjä, enkä luottanut itseeni, olin ahdistunut ilman syytä, vaikka ulkoiset puitteet oli kunnossa. Kun pääsin Kimmolle terapiaan, alkoi ahdistusmysteeri selvitä. Se ei liittynytkään vuodenaikaan, vaan taustalla oli monenlaisia suurperheen haasteita: pelossa kasvamista, sisaruksista huolehtimista, itsekseen selviämistä, vaikenemista. Suurperheen tyttönä  minusta oli tullut lapsena vastuunkantaja ja huolehtija. Sain kiitosta hyvistä kouluarvosanoista, mutta jouduin niiden vuoksi koulukavereiden taholta kiusatuksi. Olin selviytynyt kaikesta tunnollisesti suorittamalla. Toimin mm. isäni saattohoitajana, kannoin vastuuta sisarusteni ja heidän lapsien asioista. Ahdistusta edelsi monia muitakin kuormittavia tapahtumia lähipiirissäni, joita kaikkien mielestä minun oli luontevinta hoitaa. Myös työssäni sairaanhoitajana vastasin ihmisten hengistä. Kuormaa oli pitemmän aikaa kertynyt niin paljon, että voimavarani yksinkertaisesti ehtyivät ja tajusin etten enää pelkästään suorittamalla selviydy kaikesta. Tämä ilmeni voimakkaana ja hallitsemattomana ahdistuksena.

Tästä kaikesta tietoiseksi tuleminen, asioiden työstäminen ja uusien omaa jaksamista ja hyvinvointia tukevien ajattelu- ja toimintatapojen kehittäminen eri tilanteisiin alkoi nopeasti purkaa ahdistusta.  Kimmo kiteytti ja kyseenalaisti monia tavanomaisia ajattelu- ja toimintamallejani etenkin noissa ahdistavissa sosiaalisissa tilanteissa.  Myös lääkityksen aloittamisesta oli hyötyä. Hyväksyn nykyisen itseni paremmin, osaan asettaa rajoja ja antaa tilaa pohdinnoilleni ja jopa nauraakin lapsena omaksumille tavoilleni, joita olen käyttänyt ihan näihin päiviin saakka. Osaan nyt arvostaa itseäni paremmin, rakastan perhettäni ja saan heiltä voimaa ja hyväksyn sen tosiasian, että minullakin on rajani. "

37-vuotias sairaanhoitaja

 

"Kävin 2 vuotta Kimmolla terapiassa. Kimmo oli minulle iso apu, neuvot, asioiden kartoitus ja ongelmien ratkominen onnistui todella hyvin. Vinkkejä ja neuvoa elämän tilanteisiin tuli hyvin ja välillä varsin suoraakin palautetta, kun sitä tarvitsin. Tämä oli mielestäni tärkeää, ettei kaikkea kaunisteltu. Sanottiin miten asiat on ja miten ne olisi voinut hoitaa paremmin. Sympaattinen, välittävä ääni kuului aina kun sitä tarvitsin.

Kimmo auttoi niin yksityiselämän, kuin työelämän raiteilleen pistämisessä, antoi ideoita ja rohkaisi minua lähteämään toteuttamaan itseäni, tekemään sitä mitä oikeasti haluan. Muutamassa isossa elämän solmukohdassa sain auttavaa kättä,  kiitos tästä isosta avusta vieläkin. Aina kun tulin vastaanotolle, olin tervetullut ja tunsin itseni ja asiani tärkeäksi. Koin, että Kimmo on aidosti kiinnostunut niin ongelmistani, kuin parantumisestani.  Hän oli sopivalla tavalla ammatillinen ja asiallinen, sopivalla tavalla tunteellinen. Monia kyyneliä tuli vuodatettua molemmin puolin miesten kesken. Oli uskomatonta kuulla toisen suusta yhteenveto terapiastani, mistä tilanteesta ja missä tilassa kaikki alkoi, miten se eteni ja kuinka iloinen Kimmo oli kehityksestäni. Haikeana lopetan käynnit, en enää niitä tarvitse.  Jossain kohtaa meidän kaikkien pitää jatkaa tätä taivalta yksin.  Tähän olen saanut Kimmolta hyvät eväät ja tiedän, että voin aina ottaa uudelleen yhteyttä, jos sitä tarvitsen."

Nykyinen insinööri-opiskelija

 

”Hakeuduin Kimmolle hypnoosihoitoon etsimään apua tupakkariippuvuuteeni. Olin polttanut lähes 43 vuotta, joitakin katkoja lukuun ottamatta, kuten lasteni odotusajat sekä muutamia muita lyhyitä aikoja. 

Yritin lopetusta omasta mielestäni tosissani monta kertaa, lääkkeiden avulla ja nikotiinikorvaushoidolla. Tuloksetta, vaikka öisin heräsin pahaan oloon keuhkoissani ja kuoleman pelkoon. Luin netistä, että hypnoterapiasta on ollut hyötyä monille pitkään tupakoineille ja päätin hakea apua. 

Löysin Kimmon netin kautta. Tapasimme kolme kertaa ja sain häneltä mukaani äänitteen, jota voin kuunnella kun haluan rauhoittua ja kerrata asioita. Syvässä rentoutuksen tilassa koin voimakkaita tunteita. Oli mahtavaa, kun pystyin lopettamaan tupakoinnin heti ensimmäisen istunnon jälkeen ilman minkäänlaista nikotiinikorvaushoitoa. Myös yölliset heräämiset kuolemanpelkoon ja huonoon oloon jäivät pois. 

Koko lähipiirini ja ystäväni ovat olleet ihmeissään kerrottuani heille hypnoterapian tehosta. Olen elävä esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä päästä irti ikävästä tavasta tupakoida.  Voin sydämestäni suositella hypnoterapiaa jokaiselle, joka haluaa irti tupakasta ja kokee ettei pysty siihen yksin. Tätä voimantunnetta, päihittäessäni riippuvuuteni, ei voi sanoin kuvailla ja olen kiitollinen saamastani avusta.” 

Entinen tupakoija, 58 v


”Aloin tuntea ahdistusta ja masentuneisuutta ollessani raskaana. Ahdistuin kaikesta mahdollisesta. Äitiysloman jälkeen en löytänyt heti työpaikkaa, ja työttömyys lisäsi toivottomuuden ja päämäärättömyyden tunteitani. Olin todella ahdistunut enkä osannut kuvitella itselleni tulevaisuutta. Hain Kelalta tukea psykoterapiaan ja löysin Kimmon netin kautta. 

Tapasimme Kimmon kanssa kerran viikossa vuoden ajan, puolitoistatuntia kerrallaan. Toisinaan Kimmo antoi minulle hypnoosihoitoa. Hypnoosi tuntui kuin olisi ottanut pienet torkut, mutta sen sijaan, että olisi herännyt ahdistuneena todellisuuteen, olo olikin levollinen.

Kimmon kanssa keskustellessa sain perspektiiviä elämääni. Opin tuntemaan lisää itseäni ja tutustuin vahvuuksiini. Pelkoni alkoivat hiljalleen asettua oikeaan mittakaavaan: ymmärsin, että ne asiat, jotka ennen tuntuivat ylitsepääsemättömiltä esteiltä, olivatkin täysin selvitettävissä olevia asioita. Terapian ansiosta uskaltauduin opiskelemaan itselleni uuden ammatin ja opiskelujen jälkeen työllistyin heti. 

Uskalsin tehdä elämässäni muitakin isoja ratkaisuja, jotka ennen terapiaa olisivat olleet mahdottomia minulle. Pelko ei saa enää minusta yliotetta, sillä Kimmon kanssa opin uusia, rakentavia ajatusmalleja. Kimmo oli tukenani elämäni synkimmän ajanjakson aikana, ja suosittelen häntä lämpimästi muillekin ahdistuksesta ja masennuksesta kärsiville.”

Opettaja, 31 v


”Hain psykoterapiasta apua ahdistuneisuuteen ja paniikkikohtauksiin. Olin yrittänyt sinnitellä vuosia, mutta oireet lisääntyivät. Kimmon kunnioittava ja ammatillinen ote, sekä avoin ja hyväksyvä ilmapiiri, herättivät luottamuksen, ja aloitin hänen opastuksella tutkimusmatkan omaan mieleeni. 

Terapia on auttanut minua tunteiden kohtaamisessa ja korjannut vääriä uskomuksia itsestäni. Terapialla on ollut myös vaikutusta siihen, miten käyttäydyn eri tilanteissa. Olen muun muassa pystynyt taas esiintymään, mikä ennen terapiaa oli minulle täysin mahdotonta. 

Matka on ollut mielenkiintoinen, ja haasteista huolimatta yksi parhaimpia päätöksiä mitä elämässäni olen tehnyt. Kiitokset Kimmo, tuntuu, kuin olisin syntynyt uudelleen. Suosittelen!”

Yliopisto-opiskelija, 35 v


”Hain ja sain Kimmolta avun pitkäaikaisen tupakoinnin lopettamiseen. Kaikki muut keinot olin jo kokeillut. Halusin kokeilla hypnoosihoitoa ja löysin Kimmon nimen Suomen tieteellisen hypnoosin kotisivuilta. Tapasimme vain kolme kertaa, koska hypnoosi toimi kohdallani jo ensimmäisellä kerralla. 

Ensin juttelimme siitä mikä mielestäni oli epämiellyttävää ja noloa savuttelussa, ja sen jälkeen Kimmo vaivutti minut hypnoosiin. Kolmannella kerralla lähinnä keskustelimme ennen ja nyt tilanteestani. Olen nyt ollut savuttomana jo vuoden, enkä varmaankaan kovin helposti enää sorru.

Välillä kuuntelen terapeutin tekemää äänitallennetta, joka vahventaa tahtoani jatkaa savuttomana. Suosittelen tätä konstia kaikille, joilla on itsellä vahva halu lopettaa tupakointi.”

Yrittäjä, 55 v


”Hain Kimmolta apua työuupumukseen ja unettomuuteen. Kävin hänellä kognitiivisessa psykoterapiassa vuoden ajan. Välillä teimme myös hypnoosia unettomuuteen hoitoon ja rentoutumisen opetteluun. 

Kävimme syvällisiä keskusteluja ongelmistani ja Kimmo auttoi minua ymmärtämään ongelmiani takana olevia ristiriitoja, miten ne olivat kehittyneet pikkuhiljaa ja löytämään niihin ratkaisuja. Tapasimme vuoden ajan kahden viikon välein puolitoistatuntia kerrallaan. Täydellisyyteen pyrkivänä ihmisenä opin hyväksymään virheeni ja olevani virheineni yhtä hyvä ihminen kuin kuka tahansa muu. 

Terapian alussa olin käpertynyt syyllisyyden ja huonommuuden tunteeseen. Terapian jatkuessa ymmärsin, että se oli vain itseni luoma kuva tilanteesta. Suosittelen ja toivon, että ihmiset hakisivat apua mieluimmin liian aikaisin kuin liian myöhään. Tiedän kynnyksen avun hakemiseen olevan korkea, mutta se kannattaa.”

IT-ammattilainen, 46 v


”Hain apua pitkäaikaiseen unettomuusongelmaan. Kiinnostuin hypnoosista ja löysin Kimmon nimen netistä. Kuvasin ensin Kimmolle sähköpostilla unettomuusongelmani mahdollisimman tarkasti. 

Tämän jälkeen oli ensimmäinen kahdesta tapaamisestamme. Kävimme ongelmaa läpi ja teimme hypnoosihoidon. Toista kertaa varten tein lisää havaintoja nukkumisrutiineistani, asioista jotka vaikeuttavat tai helpottavat nukkumista.

Toisella kerralla kävimme hypnoosissa läpi näitä asioita. Tämän jälkeen Kimmo teki minulle äänitteen, jota kuuntelin kännykästäni ennen nukkumaan menoa. Aluksi kuuntelin äänitettä usean viikon ajan aina ennen nukkumaan menoa, sitten vähän harvemmin ikään kuin kertauksena. Sitten opin itse rauhoittamaan itseni ja vaipumaan rentoutuksen kautta uneen. Voin suositella tätä muillekin.”

Insinööri, 47 v


”Hakeuduin Kimmon vastaanotolle pitkittyneiden uniongelmien takia, joihin yhdistyi liiallinen ja perusteeton huoli omasta terveydentilastani. Terapian aikana, joka jatkui vuoden ajan, Kimmo auttoi minua ymmärtämään, mistä oikeastaan oli kyse, miten tilanteeseen oli tultu ja ennen kaikkea, mistä ei ollut kyse. 

Koska Kela tuki terapiaa, kuten se tekee useimmissa tapauksissa, sen taloudelliset kustannuksetkaan eivät olleet ylivoimaiset. Terapian ansiosta pystyin suuntaamaan elämääni uusille urille ja aktivoimaan useita mielekkäiksi kokemiani osa-alueita, kuten sosiaaliset suhteet ja yleinen aktiivisuus sekä suhtautumaan ikääntymiseen ja sen mukanaan tuomiin väistämättömiin muutoksiin realistisemmin.” 

Tohtori, 63 v